Tarpiakodin asukkaat leipoivat pullat päiväkahville: ”Omia aikaansaannoksiani en kehu” – Hoivakoti järjesti vanhustenviikolle ohjelmaa lahjoitusvaroilla, loppurahat käytetään tiettyyn tarkoitukseen

Seppo Vuorijärvi osallistui Tarpiakodissa keskiviikkona pullanleivontaan. Kuva: Tarja Antola

Kylmäkosken Tarpiakodissa leijaili keskiviikkona pullan tuoksu, kun osana vanhustenviikon ohjelmaa asukkaat leipoivat pikkupullia päiväkahville talon keittiön valmistamasta taikinasta. Monella kokeneella pullanleipojalla taikinan pyörittäminen sujui vanhasta muistista.

– Pitkään aikaan en ole tehnyt pullia. Aiemmin leivoin vähän kaikenlaista vaihdellen, Eila Tiitta kertoo.

Seppo Vuorijärvi sen sijaan pyöritteli taikinaa käsissään ensimmäistä kertaa.

– Tekeminen ei oikein ole kehuttavaa, kun vaan puristelen tätä taikinaa, eikä näistä tule mitään, Vuorijärvi nauraa.

Vuorijärvi kertoo, että lapsuudenkodissa äiti letitti pitkoja mutta ei huolinut lapsia mukaan.

Tarmo Setälä muistelee pyörittäneensä pullia pikkupoikana mutta arvelee olevansa parempi taikinan tekijänä kuin muotoilemaan taikinaa pulliksi.

– Omia aikaansaannoksiani en kehu. Aika huonosti tuntuu tämä sujuvan, mutta kai siihenkin oppisi. Nälkä varmaan tulisi, jos tekeminen olisi minun varassani, Setälä epäilee.

Eila Tiitta (vas.) pyöritti ja voiteli pullia sekä paineli voinokareet paikalleen. Samalla puolella pöytää istuvat Taimi Muurinen, Eila Korpisaari, Raili Rantanen ja Seppo Vuorijärvi. Tiittaa auttaa Nina Koivula-Toivonen (oik). Kuva: Tarja Antola

Ulkoilupusseja loppurahalla

Akaan kaupungin ylläpitämässä Tarpiakodissa on vanhustenviikolla käynyt myös vierailevia esiintyjiä ja kuultu musiikki- ja sketsiesityksiä. Palveluesimies Minna Vesaniemi kertoo, että esiintyjiin, bingopalkintoihin ja täytekakkutarjoiluun on käytetty Tarpiakodin saamaa yli tuhannen euron lahjoitusta. Lahjoitus on saatu toimintansa lopettaneelta yhdistykseltä.

– Loppurahalla on tarkoitus ostaa ulkoilupusseja, jotta asukkaat pysyvät ulkoillessa lämpiminä, Vesaniemi sanoo.

Vanhustenviikkoa vietetään 2.-9. lokakuuta.

Tarmo Setälän mielestä pullien pyörittäminen ei ollut helppoa. Kuva: Tarja Antola
Kati Uotila neuvoi Tarmo Setälää painamaan voinokareet keskelle pullaa. Vasemmalla Rauha Aalto ja oikealla Leila Jokinen. Kuva: Tarja Antola
Sari Peltomäki toi tuoreet pullat Raili Rantasen (vas.), Seppo Vuorijärven ja Esko Koskivainion arvioitavaksi. Vuorijärvi kehui tuoksua. Kuva: Tarja Antola
Pullat saivat voisilmän. Kuva: Tarja Antola
Pullat nautittiin päiväkahvin kera. Kuva: Tarja Antola

 

Lue lisää